APK  

Waarom APK Keuren: De redenen waarom u naar de APK keuring moet met uw auto liggen voor de hand. Eerst en vooral is het bij wet verplicht, in heel Europa. Daarnaast is het uiteraard heel belangrijk voor uw eigen veiligheid en die van anderen.

Wettelijk verplicht:  Het is door Europa verplicht om uw auto volgens de voorgeschreven bepalingen te laten keuren. De APK keuring wordt bij nieuwe auto’s om de drie of vier jaar uitgevoerd. Bij tweedehands auto’s gebeurt die om het jaar of om de twee jaar, afhankelijk van wanneer hij voor het eerst op de weg is toegelaten. De controle is streng, met de bedoeling om vervuilende en onveilige voertuigen uit het verkeer te halen. Dit voor de veiligheid van uzelf en de andere mensen.

Voor de eigen veiligheid: Als u onderweg bent is niets zo vervelend als langs de weg kamperen door pech aan uw auto. Daarom is het aan te raden om uw voertuig regelmatig, misschien zelfs ook buiten de APK keuring om te laten controleren. Bij de APK keuring wordt de ophanging van uw auto nagekeken, maar ook de vergrendeling, de registratie, de verlichting, de voorruit, de gordels, de stuurinrichting, de carrosserie en de remmen. Als dat allemaal in orde is, kan u veilig de weg op. U krijgt van uw garage een rapport mee waarop staat of uw auto goedgekeurd is of niet. Ook geeft uw garage aan wanneer er adviespunten zijn, hierop is uw auto nog niet afgekeurd maar het zijn wel punten om in de gaten te houden.

Na vervaldatum mogelijk boete: Als service bellen wij u wanneer uw nieuwe APK datum in zicht komt (ongeveer 6 weken voor de vervaldatum) Wilt u dit niet afwachten? Tot twee maanden voor de vervaldatum mag uw auto gekeurd worden. Bent u te laat, dan mag u in principe enkel nog met  de auto naar de garage rijden. De auto is dan ook niet verzekerd. Aangezien in de wet staat dat dit enkel kan wanneer de auto  APK gekeurd is. Wanneer bij een politiecontrole blijkt dat je auto niet gekeurd is, kan u een boete krijgen.

Bij APK, reparaties en onderhoud kunnen wij in overleg uw auto halen en weer terugbrengen. In overleg hebben wij ook een leenauto ter beschikking.